Pianeti
COME NATURA COMANDA

Io non conterò fino a dieci. Non resterò a guardare. Voglio vivere la tua bellezza. So cosa è giusto e non ho paura di lavorare duro. Condividerò la mia terra e il mio amore per lei. Lo vedrò scritto negli occhi dei viaggiatori. Lo riconoscerò sul volto di mio padre e nelle parole di chi mi sta vicino. Lo raccoglierò con i tuoi frutti, Natura, che offrirò a chi verrà. Non andrò via. Io resto qui. Per te.

Florinda, Guesthouse Peraj, Vermosh

Nuk do të pres. Nuk do të rri si spektator. Dua ta jetoj bukurinë tënde. E di se ç’duhet të bëj dhe nuk i trembem punës. Dua t’u tregoj të gjithëve për tokën time, për dashurinë që kam për të. Dua ta shoh në sytë e udhëtarëve. Dua ta shoh në fytyrën e babait tim dhe në fjalët e njerëzve të dashur. Do ta mbledh me frytet e tua, Mëma Natyrë, fryte që do t’ua jap atyre që do të vijnë. Nuk do të iki. Do të rri këtu. Për ty.

Florinda, Shtëpi pushimi Peraj, Vermosh

Ernesto Spinelli Autore e responsabile comunicazione

Lorenzo Pesce Fotografo

Anima Pictures Casa di produzione

Luljeta Shtino Traduzione Albanese

Next Project
Pianeti
PAROLA DI DONNA