Planets
WATER WORDS

Buna flows through my days. It feeds the fields of Shkoder and fills fish nets. The terrace of my restaurant floats on the beauty of the lake. I’m writing my story with the work of the morning, between thin beaches and wooden piers, sound of ducks and boys dips. Lake life never stops. It flows along with the boats that leave and return to land. The white trails on the water resemble the smile of my family and my guests. Mine is for them.

Klodiana, Restaurant Te Naili, Zogaj

Uji i lumit të Bunës përshkon ditët e mia. Nuk e lë kurrë rrjetën pa peshk të freskët. Ushqen fushat e Shkodrës. Tarraca mbi liqen, ku njerëzit vijnë çdo ditë, rri pezull mbi bukurinë e tij. Historinë time e kam shkruar me punën e mengjesit dhe me drekat që shtroj në ajër të pastër, mes plazheve të vogla dhe urave të drunjta. Në breg përplasen tingujt e këngës së rosave dhe të zhytjeve të djemve. Jeta e liqenit nuk ndalet kurrë. E shoh tek rrjedh së bashku me varkat që shkojnë e vijnë. Buzëqeshja e familjes sime dhe e mysafirëve të mi i ngjan hullive të bardha mbi ujë. Edhe buzëqeshja ime do të jetë gjithmonë për ta.

Klodiana, Restorant Te Naili, Zogaj

Ernesto Spinelli Copywriting and Communication management

Lorenzo Pesce  Photographer

Anima Pictures Production Company

Luljeta Shtino Albanian Translation

Next Project
Planets
TIME TOGETHER